Buğday Yetiştiriciliği
İklim Ve Toprak İstekleri
Toprak Hazırlığı
1-Normal İşleme (Geleneksel İşleme)
2- Malçlı Toprak İşleme
3- Sıfır Sürüm
Ekim
Buğdayda Ekim Yöntemi
Tohumluk
Tescilli Ekmeklik Buğday Çeşitlerimiz
Tescilli Makarnalık Buğday Çeşitlerimiz
Bölgelere Göre Çeşit Tercihleri
Gübreleme
Buğday Tarımında Kullanabileceğimiz Gübre Çeşitleri
Azotlu (N) Gübreler
Fosforlu (P) Gübreler
Potasyumlu (K) Gübreler
Kompoze Gübreler
Yaprak Gübreleri
En Uygun Gübreleme Şekli
Bakım
Buğday Tarımında Sulama
Münavebe
Hasat Ve Harman
Buğday Hastalıkları
Adi Sürme (Tilletia Caries, T. Foetida)
Cüce Sürme (T. Contraversa)
Sarı Pas (Puccinia Striiformis)
Kahverengi Pas (P. Recondita Tritici)
Kara Pas (P. Graminis Tritici)
Ug99 Kara Pas
Irkı
Buğday Rastığı (Ustilago Nuda Var. Tritici)
Buğday Ve Arpada Kök Ve Kökboğazı Çürüklüğü (Fusarium Spp.)
(Bipolaris Sorokiniana (Sacc.) Rhizoctonia Spp. Pseudocercosporella Herpotrichoides Ggt)
Buğdayda Başak Yanıklığı
Fusarium Culmorum (Wg Smith) Sacc. Fusarium Graminearum Schwabe