- Küresel dev Nutreco çatısı altında faaliyet gösteren dünyanın hayvan besleme uzmanı Trouw Nutrition, Türkiye’deki üretim gücüne ivme kazandırmak amacıyla hayvancılık sektöründe 44 yıllık deneyimiyle öne çıkan NutriLab ile iş birliği yaparak üretim merkezini Konya’ya taşıdı. Nitelikli iş gücü, jeopolitik konumu ve yüksek potansiyeli ile Türkiye pazarını bir üretim üssüne dönüştürmeyi hedefleyen Trouw Nutrition, bu gelişmeyi Türkiye’de daha fazla büyüme stratejisinin ilk adımı olarak görüyor. Stratejik bir konuma sahip olan fabrika, Trouw Nutrition’ın yerel genişleme politikası kapsamında Türkiye’ye duyduğu güveni bir kez daha ortaya koyuyor.
Global ağı, güçlü Ar-Ge yapısı, geniş ve artırılabilir ürün gamı, çözüm odaklı hizmet ve servisleri, deneyimli insan kaynağı, teknolojik ve dijital alt yapısı ile 2007 yılından bu yana Türkiye’deki faaliyetlerini sürdüren Trouw Nutrition, ülkemizdeki potansiyelini ve üretim gücünü farklı bir kulvara taşımaya hazırlanıyor. Bu kapsamda dünya standartlarındaki kaliteli ürün ve hizmetleri hayvancılık sektörüyle buluşturan NutriLab ile iş birliği yapan Trouw Nutrition Türkiye, 23 bin ton kurulu kapasiteye sahip Konya’daki yeni fabrikasına geçiş yaptı. Avantajlı bir lokasyonda yer alan fabrikasında üretim süreçlerini eskiden olduğu gibi güvenlik ve kalite standartlarından ödün vermeden sürdürmeye devam edecek olan Trouw Nutrition Türkiye, ürettiği yüksek kaliteli ürünleri dünyanın pek çok noktasına ulaştırmayı ve ihracat ağını da büyütmeyi hedefliyor.
Türkiye’yi sektörün global rotalarından biri haline getirmeyi hedefliyor
Üretime hızlı bir giriş yaptıkları yeni fabrikalarına taşınma süreci ile ilgili açıklamada bulunan Trouw Nutrition Türkiye Ülke Müdürü Gonca Altıntaş; “Trouw Nutrition olarak Türkiye’deki büyüme hedeflerimiz kapsamında önemli bir iş birliğine imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Esnek üretim kabiliyetiyle öne çıkan ve son teknoloji ile donatılmış bir üretim tesisine sahip olan NutriLab ile yaptığımız iş birliği kapsamında Konya’daki fabrikamıza geçtik. Bu noktada yılın başında üretime başladığımız Konya’daki fabrikamız, Türkiye’de daha da hızlı büyüme stratejimizin yalnızca bir adımı. Bu önemli adımın şirketimizin yerel pazar hakimiyetini artıracağını düşünüyoruz. Fabrikamızın şu an itibariyle kurulu kapasitesi 23 bin ton ve kısa süre içerisinde bu kapasitenin tamamını kullanmayı hedefliyoruz. Çaycuma’daki eski fabrikamıza kıyasla çok daha avantajlı bir lokasyonda konumlanan bu fabrika, bize lojistik olarak da büyük kolaylıklar sağlayacak. Tüm bunları geniş bir perspektifte değerlendirdiğimizde şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, bu iş birliğinin de gücünü arkamıza alarak şirketimizin bir asırlık gelenekleri, becerileri ve deneyimleri eşliğinde ülkemizde üretimimizi artan bir ivmeyle sürdüreceğiz. En önemlisi de Türkiye’de ürettiğimiz katma değerli ürünleri dünyanın pek çok noktasına ulaştırarak ülkemizi sektörün global rotalarından biri haline getirmek için var gücümüzle yolumuza devam edeceğiz” dedi.
Trouw Nutrition’ın önceliği güvenlik, müşteri odaklılık ve yeni teknolojiler
Güvenliğin ön planda tutulduğu fizibilite çalışmalarının ardından Konya’nın yeni fabrika için en uygun lokasyonlardan biri olarak belirlendiğini ifade eden Gonca Altıntaş, bu değişikliğin en önemli sebeplerinden birinin çalışanlarına duyulan saygı olduğunu söyleyerek şunları aktardı; “Zonguldak Çaycuma’da yer alan fabrikamızı kapatıp Konya’daki yeni üretim tesisine geçmemizin en önemli nedeni ülkemizde yaşanan depremler oldu. Herkesi derinden etkileyen depremler sonrası fabrikamızda birtakım güvenlik testleri yaptırdık ve iş güvenliğini riske atmamak adına ivedilikle buradaki fabrikamızı kapatma kararı aldık. Çünkü bizim önceliğimiz insan… Trouw Nutrition olarak insana verdiğimiz değer nedeniyle hiçbir çalışanımızın güvenliğini riske atamazdık. Bu süreçte, müşterilerimize sürdürülebilir bir şekilde hizmet verebilmek adına farklı lokasyonlarda kendi ham maddelerimiz ve üretim ekibimizle üretime devam ettik. Fizibilite çalışmalarımız sonucunda ise kısa bir süre içerisinde Konya’daki fabrikaya geçiş yaptık. NutriLab ile yaptığımız iş birliği neticesinde artık tüm üretimimizi bu lokasyonda, çok daha geniş olanaklarla yapacağız. Gelişmiş alt yapısı ve otomasyon teknolojileri ile kalite standartlarını ve üretim süreçlerini tam olarak kontrol edebildiğimiz fabrikamız ile üretim kabiliyetimizi bir üst noktaya taşıyacağız. Manuel yapılan işlemleri minimize eden sistemimiz ile üretimdeki tüm makinaları otomatik olarak çalıştırabiliyor, uzaktan erişim ve kontrol sistemleri ile uçtan uca sorunsuz bir mekanizma yaratıyoruz. Türkiye hayvancılığı için çok önemli olan premiksler ve çiftlik minerallerini ürettiğimiz bu fabrikada eksiksiz, verimli ve hızlı bir hizmet ağı oluşturduk. Bu değişiklik başta olmak üzere atacağımız her adımla hem markamıza hem de Türkiye’ye katma değer sağlamak adına çalışmalarımıza son hızla devam edeceğiz” şeklinde konuştu.