Gökova susamı dondurularak gelecek nesillere aktarılıyor

Muğla’da yetiştirilen Gökova susamının, özel laboratuvarda dondurularak gelecek nesillere aktarılması sağlanıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesinin “Yerel Tohum Ulusal Güç” sloganıyla kurduğu Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Yerel Tohum Merkezi, ata tohumlarının toplanmasında kullanılıyor. Tohumlar, özel laboratuvarda donduruluyor.

Özellikle Muğla simidi, tahin ve helva yapımında kullanılan Gökova susamı türünün korunması için çaba gösteriliyor.

Gökova susamının korunması ve gelecek nesillere aktarılması için kitapçık hazırlandı. Kitapçıkta Gökova susamının özellikleri ve saklama teknikleri anlatıldı.

Önceki yazı
Türkiye’nin ‘tahıl ambarında’ kuraklık nedeniyle çiftçiler sulamaya kış ortasında başladı
Sonraki yazı
Orman Genel Müdürlüğü, ‘Bitki Destek Üniteleri’ uygulamasıyla kuraklıkla mücadele edecek

Bizi Takip Edin

E-Bülten

E-Mail Bültenimize Abone Olun Olup Bitenlerden İlk Sizi Haberdar Edelim.

Lütfen geçerli bir e-posta adresi girin.
Menü