Syngenta’nın Yeni Karpuz Çeşidi Karistan, GAP’ta Ses Getirdi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde geç sezon ağırlıklı açık tarla karpuz yetiştiriciliği her geçen yıl önem kazanıyor. Bölgede kültür standart tohum kullanımı yaygın iken, Syngenta Türkiye’nin 2 sezon önce başlattığı çalışma sonrası 2016-2017 sezonunda hibrit tohum kullanımı artmaya başladı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde geç sezon ağırlıklı açık tarla karpuz yetiştiriciliği her geçen yıl önem kazanıyor. Bölgede kültür standart tohum kullanımı yaygın iken, Syngenta Türkiye’nin 2 sezon önce başlattığı çalışma sonrası 2016-2017 sezonunda hibrit tohum kullanımı artmaya başladı.

Syngenta Sebze Pazarlama Operasyonları Müdürü Cevat Kurtağa, süreci şu şekilde özetledi: “Katılımcı iş ortaklarımız öncelikle tek tek dinlenmiş olup karpuz yetiştiriciliği ve son ürün kalitesi ile ilgili talepleri tespit edilmiştir. Bölgede sulama teknikleri ve hibrit tohum kullanımı sonrası artan hastalık problemleri detaylarıyla konuşulmuş, bu problemlerini aşabilecekleri Syngenta Bitki Koruma çözümleri ile bilgilendirilmişlerdir. Katılımcıların da gözlemleri ve paylaşımları ile KARİSTAN karpuz çeşidimizin Muş bölgesinde yüksek adaptasyonu, yüksek verim potansiyeli, mükemmel gevrek sulu ve tatlı koyu kırmızı meyve eti, güçlü bitki habitusu raf ömrü bölge karpuz üreticileri ve tüccarların önümüzdeki sezonlarda talebini artırmaya devam  edeceğini göstermiştir. Bölgede hibrit tohum kullanımı ihtiyacı ve damlama sulama yönteminin tercih edilmesi ile Syngenta’ya ait KARİSTAN karpuz çeşidine ilgi her geçen gün artmaktadır. Seçilmiş önder üreticiler ve tüccarlar ile bölgenin katılımı coşkulu, ilgili ve sonuçları önümüzdeki sezon için umut vericidir.” 

Önceki yazı
Beta Fidancılık İç ve Dış Pazarda Rekabet Gücünü Artırıyor
Sonraki yazı
BASF Tarım Çözümleri Nunhem’de Gerçekleşen Uluslararası Basın Toplantısıyla Yeni Stratejisini Duyurdu

Bizi Takip Edin

E-Bülten

E-Mail Bültenimize Abone Olun Olup Bitenlerden İlk Sizi Haberdar Edelim.

Lütfen geçerli bir e-posta adresi girin.
Menü